Wat doet i2i

Onze missie: zinnige en doelmatige zorg

Wij willen zinnige zorg bevorderen; zorg zonder verspilling. Zo blijft de Nederlandse zorg efficiënt en betaalbaar. Dat doet i2i door samen met ziekenhuizen, ouderenzorg instellingen en GGZ instellingen te kijken naar wat er doelmatiger kan. Wij brengen aan de hand van data in kaart hoe zij het doen ten opzichte van andere zorginstellingen.

Hoe? i2i maakt een benchmarkanalyse. Aan de hand van zo’n tweehonderd indicatoren onderzoeken en vergelijken we de doelmatigheid en kwaliteit van de zorg en behandelingen. De benchmarkanalyse laat zien wat de aandachtsgebieden zijn per specialisme in een instelling. Zo kan het zijn dat bij bepaalde ingrepen patiënten vaker klinisch worden behandeld, terwijl andere ziekenhuizen dat gemiddeld vaker in dagbehandeling doen. Benieuwd naar meer voorbeelden? Lees hier over praktijkervaringen van het DDD-partnership.

En dan? De instellingen die met ons een DDD-partnership aangaan, krijgen inzicht in hoe zinnig en doelmatig hun zorg is. We gaan in gesprek over de verschillen die uit de benchmarkanalyse komen. Als het nodig is, maken de zorgaanbieders daarna samen met ons een verbeterplan. Dat verbeterplan hoort bij het DDD-partnership. Dankzij het partnership kunnen instellingen een gunstiger contract afsluiten met zorgverzekeraars en kosten besparen.

Hierbij zijn wij een onafhankelijke, integere partij. De gegevens die uit onze analyses komen, delen wij met de zorgverleners, en nadrukkelijk niet met de zorgverzekeraar.